2022 r. „Złoty smak kukurydzy”
Program „Złoty smak kukurydzy” realizowany był przez Polski Związek Producentów Kukurydzy w 2022 r. W jego trakcie na łamach wydawnictw branżowych publikowane były artykuły promujące spożycie kukurydzy. Promocję spożycia kukurydzy prowadzono podczas: III Dnia Pola w Boguchwale, III Ogólnopolskiego Pokazu Polowego Postępu Genetycznego Roślin Uprawnych w Radzikowie, Krajowego Dnia Kukurydzy w Szepietowie, Dnia Kukurydzy w Skrzelewie, a także podczas Dożynek Prezydenckich. Organizowano także warsztaty kulinarne dla uczniów szkół gastronomicznych.

Promocja podczas Dnia Pola – Boguchwała 2022
Podczas III Dnia Pola – Boguchwała 2022, który odbył się 5 czerwca br. na polach doświadczalnych Podkarpackiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego, Polski Związek Producentów Kukurydzy promował uprawę i wykorzystanie ziarna kukurydzy na cele spożywcze, w ramach programu promocyjnego „Złoty smak kukurydzy” finansowanego ze środków FPZZiPZ KOWR.

Promocja kukurydzy i warsztaty kulinarne w ZSPS w Poznaniu
W ramach realizacji programu „Złoty smak kukurydzy”, finansowanego z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych KOWR, 25 maja 2022 r. w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu odbyła się promocja spożycia przetworów kukurydzianych połączona z warsztatami kulinarnymi.