2022 r. „Złoty smak kukurydzy”

Program „Złoty smak kukurydzy” realizowany był przez Polski Związek Producentów Kukurydzy w 2022 r. W jego trakcie na łamach wydawnictw branżowych publikowane były artykuły promujące spożycie kukurydzy. Promocję spożycia kukurydzy prowadzono podczas: III Dnia Pola w Boguchwale, III Ogólnopolskiego Pokazu Polowego Postępu Genetycznego Roślin Uprawnych w Radzikowie, Krajowego Dnia Kukurydzy w Szepietowie, Dnia Kukurydzy w Skrzelewie, a także podczas Dożynek Prezydenckich. Organizowano także warsztaty kulinarne dla uczniów szkół gastronomicznych.

Konferencja prasowa PZPK „Złoty smak kukurydzy” – 13.12.2022 r.

W dniu 13 grudnia br. Polski Związek Producentów Kukurydzy (PZPK) zorganizował konferencję prasową podsumowującą promocję wykorzystania ziarna kukurydzy na cele spożywcze, prowadzoną w 2022 r. Spotkanie po raz kolejny odbyło się w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego im. J.J. Śniadeckich w Poznaniu. O dużym zainteresowaniu tematyką dotyczącą kukurydzy świadczyła liczna obecność dziennikarzy. W konferencji uczestniczyły redakcje wszystkich wiodących tytułów prasowych i portali internetowych branży rolniczej w Polsce. Obecny był też przedstawiciel Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Poznaniu.

Czytaj więcej »

Promocja w ZSPS – Poznań 2022

To już ostatnia promocja wykorzystania kukurydzy dla celów spożywczych, którą Polski Związek Producentów Kukurydzy zorganizował w ramach programu „Złoty Smak Kukurydzy”, finansowanego z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych KOWR. Tym razem odbyła się w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego im. J.J. Śniadeckich w Poznaniu w dniu 18 listopada br.

Czytaj więcej »

Promocja podczas Dnia Kukurydzy – Skrzelew 2022

W dniu 2 października 2022 r. w Skrzelewie k. Sochaczewa podczas Dnia Kukurydzy Polski Związek Producentów Kukurydzy promował wykorzystanie kukurydzy dla celów spożywczych w ramach programu „Złoty Smak Kukurydzy”, finansowanego z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych KOWR.

Czytaj więcej »

Promocja i warsztaty kulinarne w Zwierzyńcu Pierwszym

W dniu 16 września 2022 r. w Gospodarstwie Agroturystycznym w Zwierzyńcu Pierwszym k. Kłobucka (woj. śląskie) odbyły się warsztaty kulinarne w ramach programu promocyjnego „Złoty smak kukurydzy”. Program realizowany jest przez Polski Związek Producentów Kukurydzy, a finansowany ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych KOWR.

Czytaj więcej »

Promocja podczas Krajowego Dnia Kukurydzy – Szepietowo 2022

Podczas Krajowego Dnia Pola – Szepietowo 2022, który odbył się 11 września br. na polach doświadczalnych Podlaskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego, Polski Związek Producentów Kukurydzy promował uprawę i wykorzystanie ziarna kukurydzy na cele spożywcze, w ramach programu promocyjnego „Złoty smak kukurydzy” finansowanego ze środków FPZZiPZ KOWR.

Czytaj więcej »

Promocja podczas III Ogólnopolskiego Pokazu Polowego Postępu Genetycznego Roślin Uprawnych – Radzików 2022

Podczas III Ogólnopolskiego Pokazu Polowego Postępu Genetycznego Roślin Uprawnych – Radzików 2022, który odbył się 14 czerwca br. na terenie IHAR w Radzikowie, Polski Związek Producentów Kukurydzy na swoim stoisku promował uprawę i wykorzystanie ziarna kukurydzy na cele spożywcze, w ramach programu „Złoty smak kukurydzy” finansowanego ze środków FPZZiPZ KOWR.

Czytaj więcej »