Publikacje Inne
Zapraszamy do zapoznania się z publikacjami poświęconymi uprawie i wykorzystaniu kukurydzy. Opracowanie publikacji zostało sfinansowane z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa, środków unijnego programu „Seeds for Future” i środków własnych PZPK.

Artykuł „Smaki kukurydzy na Jesiennej Giełdzie Ogrodniczej w Boguchwale”
Prezentujemy artykuł „Smaki Kukurydzy na Jesiennej Giełdzie Ogrodniczej w Boguchwale” autorstwa Katarzyny Sitek i Anny Moskal, który ukazał się w czasopiśmie „Podkarpackie Wiadomości Rolnicze” nr 11/2024.
Opracowanie zostało sfinansowane z Funduszy Promocji KOWR.

Artykuł „Kukurydza – możliwości wykorzystania dla celów żywieniowych”
Prezentujemy artykuł „Kukurydza – możliwości wykorzystania dla celów żywieniowych” autorstwa dr. Piotra Ochodzkiego , który ukazał się w kwartalniku Zagroda nr 4/2024. Opracowanie zostało sfinansowane z Funduszy Promocji KOWR.

Artykuł „Dlaczego warto jeść kukurydzę?”
Prezentujemy artykuł „Dlaczego warto jeść kukurydzę?”, który ukazał się w czasopismach: Nowoczesna Uprawa nr 9/2024 i 10/2024, Poradnik Restauratora nr 9/2024, Przegląd Gastronomiczny 5/2024 i Szef Kuchni nr 9/2024 w ramach realizacji programu promocji w formie konkursu kulinarnego „Kukurydziane inspiracje”, sfinansowanego z Funduszy Promocji KOWR.

Artykuł „Znaczenie kukurydzy w żywieniu człowieka”
Prezentujemy artykuł „Znaczenie kukurydzy w żywieniu człowieka”, który ukazał się w czasopiśmie „AGRO – Magazyn Ludzi Przedsiębiorczych” nr 7-8/2024.
Opracowanie zostało sfinansowane z Funduszy Promocji KOWR.

Broszura „O kukurydzy to, co najważniejsze”
Prezentujemy broszurę „O kukurydzy to, co najważniejsze”.

Broszura „Dorobek 40-lecia Polskiego Zwiazku Producentow Kukurydzy”
Prezentujemy broszurę okolicznościową „Dorobek 40-lecia Polskiego Związku Producentów Kukurydzy” wydaną z okazji jubileuszu 40-lecia PZPK.

Ulotka „Kukurydza – ziarno warte poznania”
Prezentujemy ulotkę „Kukurydza – ziarno warte poznania”.

Katalog produktów spożywczych z kukurydzy
Prezentujemy „Katalog produktów spożywczych z kukurydzy” autorstwa prof. dr hab. Huberta Waligóry.

Artykuł „Kukurydza w polskiej diecie – możliwości wykorzystania”
Prezentujemy artykuł „Kukurydza w polskiej diecie – możliwości wykorzystania” autorstwa Katarzyny Sitek, który ukazał się w czasopiśmie „Podkarpackie Wiadomości Rolnicze” nr 9/2022.