Publikacje Inne
Zapraszamy do zapoznania się z publikacjami poświęconymi uprawie i wykorzystaniu kukurydzy. Przygotowanie publikacji zostało sfinansowane z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa, środków unijnego programu „Seeds for Future” i środków własnych PZPK.

Ulotka „Kukurydza – ziarno warte poznania”
Prezentujemy ulotkę „Kukurydza – ziarno warte poznania”.

Katalog produktów spożywczych z kukurydzy
Prezentujemy „Katalog produktów spożywczych z kukurydzy” autorstwa prof. dr hab. Huberta Waligóry.

Artykuł „Kukurydza w polskiej diecie – możliwości wykorzystania”
Prezentujemy artykuł „Kukurydza w polskiej diecie – możliwości wykorzystania” autorstwa Katarzyny Sitek, który ukazał się w czasopiśmie „Podkarpackie Wiadomości Rolnicze” nr 9/2022.

Artykuł „Wartość żywieniowa kukurydzy”
Prezentujemy artykuł „Wartość żywieniowa kukurydzy”, który ukazał się w czasopiśmie „AGRO – Magazyn Ludzi Przedsiębiorczych” nr 7-8/2022.

Artykuł „Kukurydza cukrowa”
Prezentujemy artykuł „Kukurydza cukrowa. Nietypowe warzywo na naszych stołach – kilka słów o wartości odżywczej, uprawie, wykorzystaniu i różnorodności kukurydzy cukrowej” autorstwa Moniki Żurek, który ukazał się w czasopiśmie „Raport Rolny” nr 7-8/2022.

Artykuł „Wykorzystanie kukurydzy do celów spożywczych”
Prezentujemy artykuł „Wykorzystanie kukurydzy do celów spożywczych” autorstwa Henryka Piekuta, który ukazał się w miesięczniku „Przegląd Techniczny” nr 3/2022.

Artykuł „Złoty smak kukurydzy”
Prezentujemy artykuł „Złoty smak kukurydzy” autorstwa Katarzyny Wójcik, który ukazał się w miesięczniku „Warzywa i owoce miękkie” nr 6/2022.

Instrukcja uprawy kukurydzy na cele spożywcze
Prezentujemy ulotkę autorstwa mgr Joanny Jus „Instrukcja uprawy kukurydzy na cele spożywcze”. Opracowanie sfinansowano z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych KOWR.

Ulotka „Uprawa i wykorzystanie ziarna kukurydzy dla celów spożywczych”
Prezentujemy ulotkę autorstwa dr hab. inż. Pawła K. Beresia prof. IOR – PIB „Uprawa i wykorzystanie ziarna kukurydzy dla celów spożywczych”. Opracowanie sfinansowano z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych KOWR.