Aktualności

Konferencja prasowa PZPK „Smaki kukurydzy” – 29.11.2024 r.

W dniu 29 listopada br., w hotelu DeSilva w Piasecznie k. Warszawy, Polski Związek Producentów Kukurydzy zorganizował konferencję prasową. Podsumowywała ona promocję wykorzystania ziarna kukurydzy na cele spożywcze „Smaki kukurydzy”, prowadzoną w 2024 r. i sfinansowaną ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych KOWR (#Fundusze Promocji).

Czytaj więcej»

29.11.2024 r. Posiedzenie Rady PZPK

W dniu 29 listopada br., w hotelu DeSilva w Piasecznie k. Warszawy, odbyło się czwarte w tym roku posiedzenie Rady PZPK. Otworzył je i prowadził Prezes, prof. dr hab. Tadeusz Michalski. Po odczytaniu i zatwierdzeniu protokołu z posiedzenia Rady z 20 maja br. podsumowano zadania zrealizowane przez Związek do października br. i omówiono najważniejsze zadania do realizacji w 2025 r.

Czytaj więcej»

Artykuł „Dlaczego warto jeść kukurydzę?”

Prezentujemy artykuł „Dlaczego warto jeść kukurydzę?”, który ukazał się w czasopismach: Nowoczesna Uprawa nr 9/2024 i 10/2024, Poradnik Restauratora nr 9/2024, Przegląd Gastronomiczny 5/2024 i Szef Kuchni nr 9/2024 w ramach realizacji programu promocji w formie konkursu kulinarnego „Kukurydziane inspiracje”, sfinansowanego z Funduszy Promocji KOWR.

Czytaj więcej»

Artykuł „Poznaj Smaki kukurydzy”

Prezentujemy artykuł „Poznaj Smaki kukurydzy” autorstwa Joanny Płotczyk, który ukazał się w czasopiśmie „Wiadomości Rolnicze” nr 10/2024.
Opracowanie zostało sfinansowane z Funduszy Promocji KOWR.

Czytaj więcej»