Kategorie

„Kukurydziane inspiracje” – wyniki III edycji konkursu na danie z kukurydzy

W dniu 20 listopada br. w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Mysiadle k. Warszawy odbył się finał III edycji konkursu „Kukurydziane inspiracje” na danie z kukurydzy.
Jak już informowaliśmy w tym roku zgłoszenia do konkursu nadesłało 30 zespołów, ale w finałowych zmaganiach mogło wziąć udział tylko pięć dwuosobowych zespołów wyłonionych w trakcie preselekcji. Były to drużyny z: Krakowa, Kielc, Ostrołęki, Tychów i Ostrożan (link).

I miejsce zajął zespół w składzie Emilia Sobaś i Filip Pluto z Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 1 im. mjr Henryka Sucharskiego w Krakowie (opiekun Marta Klęba),

II miejsce zajął zespół w składzie Klaudia Sikora i Mateusz Rutkowski z Zespołu Szkół Zawodowych nr 4 im. Adama Chętnika w Ostrołęce, (opiekun Ewa Okowicka- Dyl),

III miejsce zajął zespół w składzie Joanna Kaniecka i Kacper Staszewski z Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach, (opiekun Andrzej Gad),

IV miejsce zajął zespół w składzie Yuliia Koliesnik i Rostyslav Baran z Zespołu Szkół nr 7 w Tychach, (opiekun Karolina Malaga),

V miejsce miejsce zajął zespół w składzie Weronika Adamczuk i Nadia Leńska z Zespołu Szkół Rolniczych im. Wincentego Witosa w Ostrożanach (opiekun Alicja Tołwińska).

Zwycięzcom gratulujemy!

Więcej o finale konkursu tutaj.

Konkurs „Kukurydziane inspiracje”  sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych KOWR (#Fundusze Promocji).