W dniu 20 listopada br. w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Mysiadle k. Warszawy odbył się finał III edycji konkursu „Kukurydziane inspiracje” na danie z kukurydzy.
Jak już informowaliśmy w tym roku zgłoszenia do konkursu nadesłało 30 zespołów, ale w finałowych zmaganiach mogło wziąć udział tylko pięć dwuosobowych zespołów wyłonionych w trakcie preselekcji. Były to drużyny z: Krakowa, Kielc, Ostrołęki, Tychów i Ostrożan (link).
I miejsce zajął zespół w składzie Emilia Sobaś i Filip Pluto z Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 1 im. mjr Henryka Sucharskiego w Krakowie (opiekun Marta Klęba),
II miejsce zajął zespół w składzie Klaudia Sikora i Mateusz Rutkowski z Zespołu Szkół Zawodowych nr 4 im. Adama Chętnika w Ostrołęce, (opiekun Ewa Okowicka- Dyl),
III miejsce zajął zespół w składzie Joanna Kaniecka i Kacper Staszewski z Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach, (opiekun Andrzej Gad),
IV miejsce zajął zespół w składzie Yuliia Koliesnik i Rostyslav Baran z Zespołu Szkół nr 7 w Tychach, (opiekun Karolina Malaga),
V miejsce miejsce zajął zespół w składzie Weronika Adamczuk i Nadia Leńska z Zespołu Szkół Rolniczych im. Wincentego Witosa w Ostrożanach (opiekun Alicja Tołwińska).
Zwycięzcom gratulujemy!
Więcej o finale konkursu tutaj.
Konkurs „Kukurydziane inspiracje” sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych KOWR (#Fundusze Promocji).