Komisja preselekcyjna III edycji konkursu „Kukurydziane inspiracje” w dniu 6 listopada br. wyłoniła spośród 30 zgłoszeń pięć dwuosobowych zespołów, które zmierzą się w finale 20 listopada br. w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Mysiadle k. Warszawy.
Są to zespoły ze szkół:
Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 im. mjr Henryka Sucharskiego w Krakowie (Emilia Sobaś i Filip Pluto),
Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach (Leon Tyrała i Kacper Staszewski),
Zespół Szkół Zawodowych nr 4 im. Adama Chętnika w Ostrołęce (Mateusz Rutkowski i Klaudia Sikora),
Zespół Szkół nr 7 – Tychy (Rostyslav Baran i Yuliia Koliesnik),
Zespół Szkół Rolniczych im. Wincentego Witosa w Ostrożanach (Weronika Adamczuk i Nadia Leńska).
Wszystkim Zespołom, które zgłosiły się do III edycji konkursu, a także nauczycielom i opiekunom, którzy przygotowali zespoły do konkursu serdecznie dziękujemy.
Zapraszamy Wszystkich do śledzenia zmagań Uczestników w finale konkursu.
Szczegóły dotyczące konkursu dostępne są na stronie: https://kukurydziane-inspiracje.pl/