2024 r. „Kukurydziane inspiracje II”
Program „Kukurydziane inspiracje” – konkurs na danie z kukurydzy dla uczniów szkół gastronomicznych po raz pierwszy realizowany był przez Polski Związek Producentów Kukurydzy w 2023 r. (organizator). Z uwagi na duże zainteresowanie konkursem uczniów szkół gastronomicznych, PZPK postanowił zorganizować w 2024 r. jego drugą edycję. Konkurs trwa od 2 września do 28 listopada 2024 r. Od 2 września do 30 października br. do godz. 23.59 będą przyjmowane zgłoszenia dwuosobowych zespołów (formularz zgłoszeniowy do pobrania na stronie konkursu). Organizator poda do publicznej wiadomości listę 5 zespołów, które wezmą udział w finale konkursu. Finałowe rozgrywki odbędą się 28 listopada br. na terenie Instytutu Kulinarnego Transgourmet (ul. Puławska 58, Mysiadło, 05-500 Piaseczno). W ramach promocji na łamach czasopism gastronomicznych (Food Serwis, Nowości Gastronomiczne, Poradnik Restauratora, Przegląd Gastronomiczny), rolniczych (Nowoczesna Uprawa, Wiadomości Rolnicze) i na portalu internetowym (Teraz Pole) opublikowane będą reklamy i artykuły promujące konkurs „Kukurydziane inspiracje”, a także promujące wykorzystanie kukurydzy na cele spożywcze. Na zakończenie zorganizowana zostanie konferencja prasowa, na której podsumowany będzie konkurs „Kukurydziane inspiracje” i omówiona sytuacja na rynku kukurydzy cukrowej.

Relacja video z finału II edycji konkursu „Kukurydziane inspiracje”
Serdecznie zapraszamy do obejrzenia relacji video z finału II edycji konkursu „Kukurydziane inspiracje”, który odbył się 28 listopada 2024 r. w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Mysiadle k. Warszawy. Konkurs zorganizowano dzięki środkom z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych KOWR (#Fundusze Promocji).

„Kukurydziane inspiracje” – fotorelacja z finału II edycji konkursu
W 2024 r. Polski Związek Producentów Kukurydzy zorganizował II edycję konkursu „Kukurydziane inspiracje” na danie z kukurydzy, skierowanego do uczniów szkół gastronomicznych. Było to możliwe dzięki środkom z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych KOWR (#Fundusze Promocji).

„Kukurydziane inspiracje” – wyniki II edycji konkursu na danie z kukurydzy
W dniu 28 listopada br. w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Mysiadle k. Warszawy odbył się finał II edycji konkursu „Kukurydziane inspiracje” na danie z kukurydzy. Wzięło w nim udział pięć dwuosobowych zespołów z: Brzostowa, Częstochowy, Kielc, Ostrołęki i Warszawy.

„Kukurydziane inspiracje” – wyniki I etapu II edycji konkursu na danie z kukurydzy
Komisja preselekcyjna II edycji konkursu „Kukurydziane inspiracje” wyłoniła spośród zgłoszonych uczestników pięć dwuosobowych zespołów, które zmierzą się w finale 28 listopada br. w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Mysiadle k. Warszawy.

„Kukurydziane inspiracje” – II edycja konkursu na danie z kukurydzy
Zapraszamy do udziału w II edycji konkursu „Kukurydziane inspiracje”.