2020 – 2021 r. „Uprawa i wykorzystanie ziarna kukurydzy dla celów spożywczych”
Program „Uprawa i wykorzystanie ziarna kukurydzy dla celów spożywczych” realizowany był przez Polski Związek Producentów Kukurydzy w latach 2020/2021. W jego trakcie na łamach wydawnictw branżowych (Raport Rolny dodatek „Uprawa Kukurydzy”, Agro-Serwis, Przegląd Techniczny, Zagroda, Magazyn „Ludzie Przedsiębiorczy”) w publikowanych artykułach promowano spożycie kukurydzy. Ponadto wydrukowano ulotki, roll-up-y i instrukcje dotyczące uprawy kukurydzy na cele spożywcze. Prowadzono promocję spożycia kukurydzy podczas: Dnia Pola w PODR w Boguchwale, Dnia Kukurydzy w PODR w Szepietowie, Dnia Kukurydzy w Skrzelewie, Dnia Pola w K-PODR w Minikowie, a także podczas Dożynek Prezydenckich w Warszawie. Zorganizowano warsztaty kulinarne dla uczniów Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu oraz warsztaty „Od ziarenka do bochenka” dla uczniów Zespołu Szkół w Krzepicach w Zwierzyńcu Pierwszym. Na potrzeby programu dostosowano stronę internetową PZPK i zakładki dedykowane promocji kukurydzy w żywieniu człowieka. Na zakończenie programu w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu zorganizowano konferencję prasową, na której podsumowano działania PZPK.

Konferencja prasowa nt. „Uprawa i wykorzystanie kukurydzy dla celów spożywczych”
27 października 2021 r. w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu odbyła się konferencja prasowa z udziałem Redakcji Farmer, Terazpole.pl, Agro Profil i Zagroda podsumowująca program „Uprawa i wykorzystanie kukurydzy dla

Promocja podczas Krajowych Dni Pola – Minikowo 2021
W dniach 19–20 czerwca 2021 r. podczas Krajowych Dnia Pola w Kujawsko-Pomorskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Minikowie odbyła się promocja uprawy i wykorzystania ziarna kukurydzy na cele spożywcze. Obok stoiska z szeroką

Promocja podczas pokazów warsztatowych – Poznań 2020
W dniach 20-21 października w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu odbyły się pokazy warsztatowe promujące „Uprawę i wykorzystania ziarna kukurydzy dla celów spożywczych”, a zorganizowane przez PZPK i sfinansowane z funduszu FPZZIPZ.

Promocja podczas warsztatów dla dzieci – Zwierzyniec Pierwszy 2020
Zapraszamy do obejrzenia zdjęć z warsztatów promujących wykorzystanie ziarna kukurydzy, które odbywały się pod hasłem „Od ziarenka do bochenka” w Zwierzyńcu Pierwszym. Uczestnikami ich byli uczniowie z Zespołu Szkół w Krzepicach.

Promocja podczas Dnia Kukurydzy – Skrzelew 2020
Podczas XXII Dnia Kukurydzy w Skrzelewie Polski Związek Producentów Kukurydzy uczestniczył z promocją produktów kukurydzianych. Dr inż. Roman Warzecha przedstawił krótkie wystąpienie promujące uprawę i wykorzystanie tej rośliny dla celów spożywczych.