2019 r. „Złote ziarno kukurydzy w zdrowej polskiej diecie”
Program „Złote ziarno kukurydzy w zdrowej polskiej diecie” realizowany był przez Polski Związek Producentów Kukurydzy w 2019 r. Na łamach wydawnictw branżowych (Raport Rolny dodatek „Uprawa Kukurydzy”, Agro-Serwis, Przegląd Techniczny, Agro) publikowano artykuły promujące spożycie kukurydzy. Wydrukowano także poświęcone temu tematowi roll-up-y. Prowadzono promocję spożycia kukurydzy podczas: Dni Pola w PODR w Boguchwale, Dnia Kukurydzy w PODR w Szepietowie, Dnia Kukurydzy w Skrzelewie oraz podczas Dożynek Prezydenckich w Spale. Zorganizowano warsztaty kulinarne dla uczniów Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu oraz warsztaty „Od ziarenka do bochenka” dla uczniów Zespołu Szkół w Krzepicach w Zwierzyńcu Pierwszym. Na stronie internetowej PZPK udostępniono dedykowaną wykorzystaniu kukurydza na cele spożywcze. Na zakończenie programu w Warszawie zorganizowano konferencję prasową, na której podsumowano działania PZPK na rzecz promocji kukurydzy w zdrowej polskiej diecie.

Promocja podczas warsztatów kulinarnych dla młodzieży z ZSPS – Poznań 2019
Tak poznańska młodzież uczyła się przygotowywać smaczne i pożywne potrawy z ziarna kukurydzy.

Promocja podczas warsztatów „Od ziarenka do bochenka” – Zwierzyniec Pierwszy 2019
Tak było na warsztatach „Od ziarenka do bochenka” w Zwierzyńcu Pierwszym, gdzie można było zjeść pieczywo przygotowane z udziałem ziarna kukurydzy.

Promocja podczas Dożynek Prezydenckich – Spała 2019
Ten dzień razem z Nami świętowali rolnicy, ich rodziny, przybyli goście jak również sam Prezydent Rzeczpospolitej Andrzej Duda wraz z Małżonką.Wszystkim bez wyjątku smakowała nasza kukurydza i jej przetwory.

Promocja podczas Dnia Kukurydzy – Szepietowo 2019
Polski Związek Producentów Kukurydzy w dniu 8 września 2019 w trakcie Dnia Kukurydzy w Szepietowie zorganizował pokaz i degustację potraw z kukurydzy w ramach trwającej promocji „Złote ziarno kukurydzy w zdrowej polskiej

Promocja w Podkarpackim Ośrodku Doradztwa Rolniczego – Boguchwała 2019
Foto-relacja ze spotkania.