2017 r. „Kukurydza cukrowa – słoneczne ziarno zdrowia”

Program „Kukurydza cukrowa – słoneczne ziarno zdrowie” realizowany był przez Polski Związek Producentów Kukurydzy w 2017 r. W jego trakcie na łamach wydawnictw branżowych (Raport Rolny dodatek „Uprawa Kukurydzy”, Agro-Serwis, Przegląd Techniczny, Nowa Wieś Europejska) publikowano artykuły promujące spożycie kukurydzy. Ponadto wydrukowano roll-up-y dotyczące uprawy i spożycia kukurydzy. Prowadzono promocję spożycia kukurydzy podczas: Warsztatów naukowych w Zakopanym, Konferencji w Dymaczewie Nowym, Dni Otwartych IHAR – PIB w Kawęczynie, Dnia Pola w PODR w Boguchwale, spotkania z rolnikami w Kobierzycach (labirynt kukurydziany), Dnia Kukurydzy w PODR w Szepietowie, Dnia Kukurydzy w Skrzelewie, Targów Rolniczych w Nadarzynie i XIX Radomskiego Święta chleba w Radomiu. Zorganizowano warsztaty kulinarne dla uczniów Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu oraz warsztaty „Od ziarenka do bochenka” dla uczniów Zespołu Szkół w Krzepicach w Zwierzyńcu Pierwszym. Na zakończenie programu w Warszawie zorganizowano konferencję prasową podsumowująca działania Związku.