Prezentujemy materiały z konferencji „Obniżyć nakłady w uprawie kukurydzy”, która odbyła się w Wilkowicach podczas Krajowego Dnia Kukurydzy – Długie Stare 2022.
Zapraszamy do lektury.
31.01.2025 r. Spotkanie FNPSMS, PZPK, QUATRE PAR CINQ, TAM-TAM i OCCURRENCE
Jak już informowaliśmy, w latach 2025-2027 konsorcjum, w skład którego wchodzi Francuska Federacja Produkcji Nasion Kukurydzy i Sorgo (FNPSMS), jako ...
Umowa handlowa pomiędzy UE a krajami Mercosur: Skutki i propozycje dla sektora kukurydzy
W dniu 6 grudnia 2024 r. przewodnicząca Komisji Europejskiej Ursula von der Leyen ogłosiła zakończenie negocjacji w sprawie umowy handlowej ...
Relacja video z finału II edycji konkursu „Kukurydziane inspiracje”
Serdecznie zapraszamy do obejrzenia relacji video z finału II edycji konkursu „Kukurydziane inspiracje”, który odbył się 28 listopada 2024 r ...
Spotkanie PZPK i COBORU z Firmami hodowlano-nasiennymi i dystrybucyjnymi – 12.12.2024 r.
W dniu 12 grudnia br. odbyło się doroczne spotkanie Polskiego Związku Producentów Kukurydzy (PZPK) i Centralnego Ośrodka Badania Odmian Roślin ...
Artykuł „Kukurydza – możliwości wykorzystania dla celów żywieniowych”
Prezentujemy artykuł „Kukurydza – możliwości wykorzystania dla celów żywieniowych” autorstwa dr. Piotra Ochodzkiego, który ukazał się w kwartalniku Zagroda nr ...
Konferencja prasowa PZPK „Smaki kukurydzy” – 29.11.2024 r.
W dniu 29 listopada br., w hotelu DeSilva w Piasecznie k. Warszawy, Polski Związek Producentów Kukurydzy zorganizował konferencję prasową. Podsumowywała ...
29.11.2024 r. Posiedzenie Rady PZPK
W dniu 29 listopada br., w hotelu DeSilva w Piasecznie k. Warszawy, odbyło się czwarte w tym roku posiedzenie Rady ...
„Kukurydziane inspiracje” – wyniki II edycji konkursu na danie z kukurydzy
W dniu 28 listopada br. w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Mysiadle k. Warszawy odbył się finał II edycji konkursu „Kukurydziane ...
Artykuł „Dlaczego warto jeść kukurydzę?”
Prezentujemy artykuł „Dlaczego warto jeść kukurydzę?”, który ukazał się w czasopismach: Nowoczesna Uprawa nr 9/2024 i 10/2024, Poradnik Restauratora nr ...