W dniu 30 listopada br. w hotelu Narvil w Serocku odbył się finał konkursu „Kukurydziane inspiracje” na danie z kukurydzy. W zmaganiach wzięło udział pięć najlepszych dwuosobowych zespołów wyłonionych w trakcie preselekcji z zespołów, które nadesłały swoje zgłoszenia do konkursu (link).
I miejsce za danie „Kukurydziany raj” zajął zespół w składzie Dominika Molenda i Alan Józefiak z Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego im. J. J. Śniadeckich w Poznaniu.
II miejsce za danie „Zagubieni w kukurydzy” zajął zespół w składzie Natalia Goździk i Oskar Radoła z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bydgoszczy.
III miejsce za danie „Kukurydziane cudo” zajął zespół w składzie Weronika Kula i Amelia Słanek z Zespołu Szkół nr 7 w Tychach.
Zwycięzcom gratulujemy!
Więcej o finale konkursu tutaj.