W dniu 28 listopada br. w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Mysiadle k. Warszawy odbył się finał II edycji konkursu „Kukurydziane inspiracje” na danie z kukurydzy.
Jak już informowaliśmy w tym roku zgłoszenia do konkursu nadesłało 29 zespołów, ale w finałowych zmaganiach mogło wziąć udział tylko pięć dwuosobowych zespołów wyłonionych w trakcie preselekcji. Były to drużyny z: Brzostowa, Częstochowy, Kielc, Ostrołęki i Warszawy (link).
I miejsce zajął zespół w składzie Leon Tyrała i Kacper Staszewski z Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach.
II miejsce zajął zespół w składzie Maja Grubich i Oliwia Wegner z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Michała Drzymały w Brzostowie.
III miejsce zajął zespół w składzie Karolina Walczak i Adam Pawłowski z Zespołu Szkół Zawodowych nr 4 im Adama Chętnika w Ostrołęce.
IV miejsce zajął zespół w składzie Kacper Łapajski i Przemysław Markowski z Zespołu Szkół Gastronomicznych im. Marii Skłodowskiej-Curie Technikum nr 8 w Częstochowie.
V miejsce zajął zespół w składzie Anna Burachuk i Filip Gołąb z Zespołu Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie.
Zwycięzcom gratulujemy!
Więcej o finale konkursu tutaj.