Komisja preselekcyjna konkursu „Kukurydziane inspiracje”, zgodnie z regulaminem, wyłoniła spośród zgłoszonych uczestników pięć dwuosobowych zespołów, które zmierzą się w finale 30 listopada br. w hotelu Narvil w Serocku.
Są to zespoły ze szkół:
Zespół Szkół nr 7 w Tychach,
Zespół Szkół Ponadpodstawowych im. Jana Pawła II w Radzyniu Podlaskim,
Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bydgoszczy,
Zespół Szkół Agro-Technicznych im. W. Witosa w Ropczycach,
Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im. J. J. Śniadeckich w Poznaniu.
Wszystkim Zespołom, które zgłosiły się do konkursu serdecznie dziękujemy za zaangażowanie i ciekawe propozycje dań konkursowych. Przesłane propozycje prezentowały wysoki poziom kulinarny. Komisja preselekcyjna nie miała więc łatwej decyzji do podjęcia. Dziękujemy także wszystkim nauczycielom i opiekunom, którzy przygotowali zespoły do I etapu konkursu.
Zapraszamy Wszystkich do śledzenia zmagań Uczestników w finałowym etapie konkursu.
Szczegóły dotyczące konkursu dostępne są na stronie: https://kukurydziane-inspiracje.pl/