Prezentujemy „Katalog produktów spożywczych z kukurydzy”
autorstwa prof. dr hab. Huberta Waligóry.
Opracowanie zostało sfinansowane z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych KOWR.
Zapraszamy do lektury!
Możliwość eksportu ziarna kukurydzy
Jak informuje MRi RW pismem z dnia 27 marca 2019 władze tureckie wprowadziły kontyngent objęty zerową stawką celną na import ...
Stanowisko PZPK w sprawie projektu KBW
Stanowisko Polskiego Związku Producentów Kukurydzy w sprawie projektu nowego Rozporządzenia MRiRW dotyczącego wartości ”Klimatycznego bilansu wodnego” dla poszczególnych gatunków roślin uprawnych i gleb, ...
Stanowisko Federacji Branżowych Związków Producentów Rolnych w sprawie redukcji populacji dzików
List otwarty Federacji Branżowych Związków Producentów Rolnych której Polski Związek Producentów Kukurydzy jest członkiem w sprawie redukcji populacji dzików która ...
Zaproszenie na konferencję
Konferencja Narodowe Wyzwania w Rolnictwie już 7 listopada br. w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie. Organizowana od sześciu lat, ...
Zaproszenie na Krajowy Dzień Kukurydzy
PZPK serdecznie zaprasza na KRAJOWY DZIEŃ KUKURYDZY do SDOO w Słupi Wielkiej w dniu 14 września 2018 r ...
Biologia, występowanie i poprawna identyfikacja ważniejszych chorób i szkodników w uprawie kukurydzy
Prezentacja dr hab. inż. Pawła K. Beresia „Biologia, występowanie i poprawna identyfikacja ważniejszych chorób i szkodników w uprawie kukurydzy” przedstawiona ...
Certyfikat dla prof. Witolda Podkówki i dr hab. Pawła K. Beresia
Polski Związek Producentów Kukurydzy pragnie pogratulować prof. dr hab. Witoldowi Podkówce i dr hab. inż. Pawłowi K. Beresiowi za nominacje ...