Prezentujemy artykuł „Kukurydza cukrowa. Nietypowe warzywo na naszych stołach – kilka słów o wartości odżywczej, uprawie, wykorzystaniu i różnorodności kukurydzy cukrowej” autorstwa Moniki Żurek, który ukazał się w czasopiśmie „Raport Rolny” nr 7–8/2022.
Opracowanie zostało sfinansowane z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych KOWR.
Zapraszamy do lektury!
7 marca 2022 r. Konferencja promująca uprawę nasion hodowli europejskich
W dniu 7 marca 2022 r. w ramach unijnego programu „Seeds for Future” odbyła się konferencja on-line promująca uprawę nasion ...
21 marca 2022 r. Walne Zebranie Sprawozdawcze PZPK
21 marca 2022 r. obradowało on-line Walne Zebranie Sprawozdawcze Polskiego Związku Producentów Kukurydzy. Zostało udzielone absolutorium Radzie i Komisji Rewizyjnej ...
KUKURYDZA Nr 61
Informujemy, że w zakładce „Publikacje PZPK” opublikowaliśmy najnowszy numer czasopisma KUKURYDZA Nr 61. Zapraszamy do lektury ...
OFERTA PRACY: nabór na stanowisko Dyrektora Biura PZPK
Polski Związek Producentów Kukurydzy (PZPK)z siedzibą w Poznaniu, ul. Mickiewicza 33 pok. 43 ogłasza nabór na stanowiskoDyrektora Biura PZPK to ...
Felieton Sylvie Brunel nt. „Zielonego Ładu w Europie”
Felieton Sylvie Brunel nt. Zielonego Ładu w Europie ...
Instrukcja uprawy kukurydzy na cele spożywcze
Prezentujemy ulotkę autorstwa mgr Joanny Jus przy merytorycznej konsultacji prof. dr hab. Tadeusza Michalskiego pt. „Instrukcja uprawy kukurydzy na cele ...
Zaproszenie na Dzień Kukurydzy – Minikowo 2021
PZPK wspólnie z Kujawsko-Pomorskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego serdecznie zaprasza na DZIEŃ KUKURYDZY w Minikowie w dniu 19 września 2021 r ...