Prezentujemy artykuł „Dlaczego warto jeść kukurydzę?”, który ukazał się w czasopismach: Nowoczesna Uprawa nr 9/2024 i 10/2024, Poradnik Restauratora nr 9/2024, Przegląd Gastronomiczny 5/2024 i Szef Kuchni nr 9/2024 w ramach realizacji programu promocji w formie konkursu kulinarnego „Kukurydziane inspiracje”, sfinansowanego z Funduszy Promocji KOWR.
Zapraszamy do lektury!
Warto Przeczytać
WAŻNE INFORMACJE DLA PRODUCENTÓW ZIARNA KUKURYDZYOTRZYMANE Z ARVALIS - FNPSMS PODOBNE ZASADY JAK WE FRANCJI OBOWIĄZUJĄ W POLSCE Optymalizacja zbioru ...
Jubileusz 30-lecia Polskiego Związku Producentów Kukurydzy
W 2014 roku obchodzimy 30 rocznicę powołania Polskiego Związku Producentów Kukurydzy. Z tej okazji 21.maja bieżącego roku na terenie Międzynarodowych ...
Jak ograniczyć populację omacnicy
WAŻNE DLA PRODUCENTÓW KUKURYDZYProf. dr hab. Józef AdamczykHodowla Roślin Smolice Sp. z o.o. Grupa IHARkukurydza@hrsmolice.plOmacnica prosowianka – musimy nauczyć się ...
Stanowisko w sprawie GMO
POZNAŃ 11.12.2012 Pan Stanisław Kalemba Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Ul. Wspólna 30 00-930 Warszawa Stanowisko Polskiego Związku Producentów Kukurydzy ...
Krajowy Dzień Kukurydzy w Łęce Wielkiej
Zapraszamy na spotkanie z kukurydzą 16.09.2012 do Gospodarstwa firmy TOP FARMS w Łęce WielkiejPodobne spotkania odbędą sie również 9.09.2012 w ...
Stanowisko PZPK w sprawie stonki kukurydzianej
Poznań, 4 listopada 2011 Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi Podsekretarz Stanu Andrzej Butra Dotyczy: HORkor 8300/15/2011 (600) Szanowny Panie Ministrze, ...
Kukurydza na zdrowie
Kukurydza na zdrowie Kukurydza to jedna z najwszechstronniejszych roślin uprawianych w naszym klimacie. Wykorzystywana jest w przemyśle paszowym, spirytusowym, piwowarskim, ...