Aktualności

„Kukurydziane inspiracje” – wyniki II edycji konkursu na danie z kukurydzy
W dniu 28 listopada br. w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Mysiadle k. Warszawy odbył się finał II edycji konkursu „Kukurydziane inspiracje” na danie z kukurydzy. Wzięło w nim udział pięć dwuosobowych zespołów z Brzostowa, Częstochowy, Kielc, Ostrołęki i Warszawy, wyłonionych w trakcie preselekcji.

Artykuł „Dlaczego warto jeść kukurydzę?”
Prezentujemy artykuł „Dlaczego warto jeść kukurydzę?”, który ukazał się w czasopismach: Nowoczesna Uprawa nr 9/2024 i 10/2024, Poradnik Restauratora nr 9/2024, Przegląd Gastronomiczny 5/2024 i Szef Kuchni nr 9/2024 w ramach realizacji programu promocji w formie konkursu kulinarnego „Kukurydziane inspiracje”, sfinansowanego z Funduszy Promocji KOWR.

Artykuł „Smaki kukurydzy na Jesiennej Giełdzie Ogrodniczej w Boguchwale”
Prezentujemy artykuł „Smaki kukurydzy na Jesiennej Giełdzie Ogrodniczej w Boguchwale” autorstwa Katarzyny Sitek i Anny Moskal, który ukazał się w czasopiśmie „Podkarpackie Wiadomości Rolnicze” nr 11/2024.
Opracowanie zostało sfinansowane z Funduszy Promocji KOWR.
Zapraszamy do lektury!

Artykuł „Poznaj Smaki kukurydzy”
Prezentujemy artykuł „Poznaj Smaki kukurydzy” autorstwa Joanny Płotczyk, który ukazał się w czasopiśmie „Wiadomości Rolnicze” nr 10/2024.
Opracowanie zostało sfinansowane z Funduszy Promocji KOWR.

Artykuł „Znaczenie kukurydzy w żywieniu człowieka”
Prezentujemy artykuł „Znaczenie kukurydzy w żywieniu człowieka”, który ukazał się w czasopiśmie „AGRO – Magazyn Ludzi Przedsiębiorczych” nr 7-8/2024.
Opracowanie zostało sfinansowane z Funduszy Promocji KOWR.

„Kukurydziane inspiracje” – wyniki I etapu II edycji konkursu na danie z kukurydzy
Komisja preselekcyjna II edycji konkursu „Kukurydziane inspiracje” wyłoniła spośród zgłoszonych uczestników pięć dwuosobowych zespołów, które zmierzą się w finale 28 listopada br. w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Mysiadle k. Warszawy.

Relacja video z Dnia Kukurydzy z PZPK – Pawłowice 2024
Serdecznie zapraszamy do obejrzenia relacji video z Dnia Kukurydzy z PZPK – Pawłowice 2024.

08.10.2024 r. Posiedzenie Zarządu CEPM
W dniu 8 października br. w trybie on-line odbyło się trzecie w tym roku posiedzenie Zarządu CEPM, które prowadził prezes Franck Laborde. Uczestniczyli w nim przedstawiciele krajów członkowskich należących do organizacji.

Promocja „Smaki kukurydzy” podczas Dni Kukurydzy w Skrzelewie
W dniu 6 października br. w Skrzelewie (woj. mazowieckie) podczas 36. Dni Kukurydzy odbyła się promocja wykorzystania ziarna kukurydzy na cele spożywcze w ramach programu „Smaki kukurydzy” realizowanego przez Polski Związek Producentów Kukurydzy (PZPK), a finansowanego z Funduszy Promocji KOWR (#FunduszePromocji).