Aktualności

Artykuł „Dlaczego warto jeść kukurydzę?”

Prezentujemy artykuł „Dlaczego warto jeść kukurydzę?”, który ukazał się w czasopismach: Nowoczesna Uprawa nr 9/2024 i 10/2024, Poradnik Restauratora nr 9/2024, Przegląd Gastronomiczny 5/2024 i Szef Kuchni nr 9/2024 w ramach realizacji programu promocji w formie konkursu kulinarnego „Kukurydziane inspiracje”, sfinansowanego z Funduszy Promocji KOWR.

Czytaj więcej»

Artykuł „Poznaj Smaki kukurydzy”

Prezentujemy artykuł „Poznaj Smaki kukurydzy” autorstwa Joanny Płotczyk, który ukazał się w czasopiśmie „Wiadomości Rolnicze” nr 10/2024.
Opracowanie zostało sfinansowane z Funduszy Promocji KOWR.

Czytaj więcej»

08.10.2024 r. Posiedzenie Zarządu CEPM

W dniu 8 października br. w trybie on-line odbyło się trzecie w tym roku posiedzenie Zarządu CEPM, które prowadził prezes Franck Laborde. Uczestniczyli w nim przedstawiciele krajów członkowskich należących do organizacji.

Czytaj więcej»

Promocja „Smaki kukurydzy” podczas Dni Kukurydzy w Skrzelewie

W dniu 6 października br. w Skrzelewie (woj. mazowieckie) podczas 36. Dni Kukurydzy odbyła się promocja wykorzystania ziarna kukurydzy na cele spożywcze w ramach programu „Smaki kukurydzy” realizowanego przez Polski Związek Producentów Kukurydzy (PZPK), a finansowanego z Funduszy Promocji KOWR (#FunduszePromocji).

Czytaj więcej»