Aktualności

Artykuł „Poznaj Smaki kukurydzy”

Prezentujemy artykuł „Poznaj Smaki kukurydzy” autorstwa Joanny Płotczyk, który ukazał się w czasopiśmie „Wiadomości Rolnicze” nr 10/2024.
Opracowanie zostało sfinansowane z Funduszy Promocji KOWR.

Czytaj więcej»

08.10.2024 r. Posiedzenie Zarządu CEPM

W dniu 8 października br. w trybie on-line odbyło się trzecie w tym roku posiedzenie Zarządu CEPM, które prowadził prezes Franck Laborde. Uczestniczyli w nim przedstawiciele krajów członkowskich należących do organizacji.

Czytaj więcej»

Promocja „Smaki kukurydzy” podczas Dni Kukurydzy w Skrzelewie

W dniu 6 października br. w Skrzelewie (woj. mazowieckie) podczas 36. Dni Kukurydzy odbyła się promocja wykorzystania ziarna kukurydzy na cele spożywcze w ramach programu „Smaki kukurydzy” realizowanego przez Polski Związek Producentów Kukurydzy (PZPK), a finansowanego z Funduszy Promocji KOWR (#FunduszePromocji).

Czytaj więcej»

Promocja odmian sorgo w Pawłowicach już za nami

W dniu 26 września br. na polach Zakładu Doświadczalnego w Pawłowicach k. Leszna, Polski Związek Producentów Kukurydzy (PZPK) zorganizował Promocję odmian sorgo. Współorganizatorem wydarzenia był Instytut Zootechniki – PIB Zakład Doświadczalny Pawłowice, a patronat medialny objęły: portal agropolska.pl oraz czasopisma Nowoczesna Uprawa, Przedsiębiorca Rolny, Rolniczy Przegląd Techniczny, Hoduj z głową oraz Kukurydza.

Czytaj więcej»