Aktualności
Artykuł „Poznaj Smaki kukurydzy”
Prezentujemy artykuł „Poznaj Smaki kukurydzy” autorstwa Joanny Płotczyk, który ukazał się w czasopiśmie „Wiadomości Rolnicze” nr 10/2024.
Opracowanie zostało sfinansowane z Funduszy Promocji KOWR.
Artykuł „Znaczenie kukurydzy w żywieniu człowieka”
Prezentujemy artykuł „Znaczenie kukurydzy w żywieniu człowieka”, który ukazał się w czasopiśmie „AGRO – Magazyn Ludzi Przedsiębiorczych” nr 7-8/2024.
Opracowanie zostało sfinansowane z Funduszy Promocji KOWR.
„Kukurydziane inspiracje” – wyniki I etapu II edycji konkursu na danie z kukurydzy
Komisja preselekcyjna II edycji konkursu „Kukurydziane inspiracje” wyłoniła spośród zgłoszonych uczestników pięć dwuosobowych zespołów, które zmierzą się w finale 28 listopada br. w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Mysiadle k. Warszawy.
Relacja video z Dnia Kukurydzy z PZPK – Pawłowice 2024
Serdecznie zapraszamy do obejrzenia relacji video z Dnia Kukurydzy z PZPK – Pawłowice 2024.
08.10.2024 r. Posiedzenie Zarządu CEPM
W dniu 8 października br. w trybie on-line odbyło się trzecie w tym roku posiedzenie Zarządu CEPM, które prowadził prezes Franck Laborde. Uczestniczyli w nim przedstawiciele krajów członkowskich należących do organizacji.
Promocja „Smaki kukurydzy” podczas Dni Kukurydzy w Skrzelewie
W dniu 6 października br. w Skrzelewie (woj. mazowieckie) podczas 36. Dni Kukurydzy odbyła się promocja wykorzystania ziarna kukurydzy na cele spożywcze w ramach programu „Smaki kukurydzy” realizowanego przez Polski Związek Producentów Kukurydzy (PZPK), a finansowanego z Funduszy Promocji KOWR (#FunduszePromocji).
XXXVI Dni Kukurydzy w Skrzelewie pod honorowym patronatem PZPK
W dniu 6 października br. w Skrzelewie (woj. mazowieckie), na polach gospodarstwa Państwa Szymańczaków, odbyły się 36. Dni Kukurydzy. Patronat honorowy objęły Polski Związek Producentów Kukurydzy (PZPK) i Polski Związek Producentów Roślin Zbożowych.
Promocja „Smaki kukurydzy” na Jesiennej Giełdzie Ogrodniczej w Boguchwale
W dniach 5-6 października br., podczas XIX Jesiennej Giełdy Ogrodniczej w Boguchwale odbyła się promocja wykorzystania ziarna kukurydzy na cele spożywcze w ramach programu „Smaki kukurydzy” realizowanego przez Polski Związek Producentów Kukurydzy (PZPK), a finansowanego z Funduszy Promocji KOWR (#FunduszePromocji).
Promocja odmian sorgo w Pawłowicach już za nami
W dniu 26 września br. na polach Zakładu Doświadczalnego w Pawłowicach k. Leszna, Polski Związek Producentów Kukurydzy (PZPK) zorganizował Promocję odmian sorgo. Współorganizatorem wydarzenia był Instytut Zootechniki – PIB Zakład Doświadczalny Pawłowice, a patronat medialny objęły: portal agropolska.pl oraz czasopisma Nowoczesna Uprawa, Przedsiębiorca Rolny, Rolniczy Przegląd Techniczny, Hoduj z głową oraz Kukurydza.