W dniu 19 sierpnia 2022 r. odbyło się on-line kolejne spotkanie koordynacyjne w ramach kampanii „Seeds for Future”, której celem jest promocja uprawy kukurydzy i sorgo w Europie. Kampania jest realizowana w latach 2021–2023 w siedmiu krajach europejskich: Polsce, Francji, Hiszpanii, Włoszech, Niemczech, Rumunii i Bułgarii.
W spotkaniu wzięli udział przedstawiciele:
FNPSMS, PZPK, IBZFOOD, SOPEXA i MEDIA ON.
W jego trakcie podsumowano dotychczasowy stan realizacji kampanii promocyjnej w internecie (strona internetowa, Facebook, YouTube itd.). Okazuje się, że kampania cieszy się dużym zainteresowaniem we wszystkich krajach, w których jest prowadzona. Bardzo często odwiedzana jest strona na YT. Sukcesywnie rośnie także liczba fanów na FB.
Z uwagi na duże zainteresowanie kampanią została ona rozszerzona, m.in. o kolejne grupy wiekowe.
Podczas spotkania dyskutowano także na temat ankiety, która już niedługo trafi do odbiorców promocji i pozwoli obiektywnie ocenić skuteczność prowadzonej kampanii. Potwierdzono też termin i program wyjazdu studyjnego do Francji delegacji z Polski i Niemiec.
Więcej o kampanii „Seeds For Future” można znaleźć na:
www, Facebook, YouTube.
Konferencja prasowa PZPK „Smaki kukurydzy” – 29.11.2024 r.
W dniu 29 listopada br., w hotelu DeSilva w Piasecznie k. Warszawy, Polski Związek Producentów Kukurydzy zorganizował konferencję prasową. Podsumowywała ...
29.11.2024 r. Posiedzenie Rady PZPK
W dniu 29 listopada br., w hotelu DeSilva w Piasecznie k. Warszawy, odbyło się czwarte w tym roku posiedzenie Rady ...
„Kukurydziane inspiracje” – wyniki II edycji konkursu na danie z kukurydzy
W dniu 28 listopada br. w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Mysiadle k. Warszawy odbył się finał II edycji konkursu „Kukurydziane ...
Artykuł „Dlaczego warto jeść kukurydzę?”
Prezentujemy artykuł „Dlaczego warto jeść kukurydzę?”, który ukazał się w czasopismach: Nowoczesna Uprawa nr 9/2024 i 10/2024, Poradnik Restauratora nr ...
Artykuł „Smaki kukurydzy na Jesiennej Giełdzie Ogrodniczej w Boguchwale”
Prezentujemy artykuł „Smaki kukurydzy na Jesiennej Giełdzie Ogrodniczej w Boguchwale” autorstwa Katarzyny Sitek i Anny Moskal, który ukazał się w ...
Artykuł „Poznaj Smaki kukurydzy”
Prezentujemy artykuł „Poznaj Smaki kukurydzy” autorstwa Joanny Płotczyk, który ukazał się w czasopiśmie „Wiadomości Rolnicze” nr 10/2024.Opracowanie zostało sfinansowane z ...
Artykuł „Znaczenie kukurydzy w żywieniu człowieka”
Prezentujemy artykuł „Znaczenie kukurydzy w żywieniu człowieka”, który ukazał się w czasopiśmie „AGRO – Magazyn Ludzi Przedsiębiorczych” nr 7-8/2024 w ...
„Kukurydziane inspiracje” – wyniki I etapu II edycji konkursu na danie z kukurydzy
Komisja preselekcyjna II edycji konkursu „Kukurydziane inspiracje” w dniu 7 listopada br. wyłoniła spośród 29 zgłoszeń pięć dwuosobowych zespołów, które ...
Relacja video z Dnia Kukurydzy z PZPK – Pawłowice 2024
Serdecznie zapraszamy do obejrzenia relacji video z Dnia Kukurydzy z PZPK – Pawłowice 2024, który odbył się 12 września br ...
08.10.2024 r. Posiedzenie Zarządu CEPM
W dniu 8 października br. w trybie on-line odbyło się trzecie w tym roku posiedzenie Zarządu CEPM, które prowadził prezes ...