W dniu 16 marca br. odbyło się on-line posiedzenie Komitetu Sterującego FNPSMS i PZPK dotyczące realizacji kampanii promocyjnej „Seeds for future”.
W trakcie spotkania podsumowano dotychczasowe działania prowadzone w minionych dwóch latach. Do tej pory zrealizowano m.in. 31 filmów, w tym 16 z ekspertami nt. kukurydzy i 15 z ekspertami nt. sorgo. Są one dostępne na kanale YouTube kampanii, w 8 wersjach językowych (angielskiej, bułgarskiej, francuskie, hiszpańskiej, niemieckiej, polskiej, rumuńskiej i włoskiej). Omówiono także szczegółowo działania prowadzone w internecie (strona internetowa i Facebook). Praktycznie wszystkie założone cele, w tym: liczba wyświetleń, kliknięć, czy dodatkowych wyświetleń zostały osiągnięte, a nawet wielokrotnie przekroczone. Przypomniano publikacje, które ukazały się w ramach kampanii. Podsumowano udział w targach, wystawach i innych wydarzeniach rolniczych, na których promowano kampanię, m.in.: we Francji, Hiszpanii, Niemczech, Polsce, Rumunii i Włoszech. Omówiono wyniki dotychczasowych badań ankietowych prowadzonych wśród producentów kukurydzy i sorga. W trakcie spotkania podsumowano zdobyte do tej pory doświadczenia oraz wskazano cele do realizacji w 2023 r. (publikacje, promocje, udział w targach, wystawach, wyjazdach studyjnych itp.). Rozmawiano także nt. budżetu kampanii. Wskazano najbliższe wydarzenia, w których udział wezmą przedstawiciele stron realizujących kampanię promocyjną.
Konferencja prasowa PZPK „Smaki kukurydzy” – 29.11.2024 r.
W dniu 29 listopada br., w hotelu DeSilva w Piasecznie k. Warszawy, Polski Związek Producentów Kukurydzy zorganizował konferencję prasową. Podsumowywała ...
29.11.2024 r. Posiedzenie Rady PZPK
W dniu 29 listopada br., w hotelu DeSilva w Piasecznie k. Warszawy, odbyło się czwarte w tym roku posiedzenie Rady ...
„Kukurydziane inspiracje” – wyniki II edycji konkursu na danie z kukurydzy
W dniu 28 listopada br. w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Mysiadle k. Warszawy odbył się finał II edycji konkursu „Kukurydziane ...
Artykuł „Dlaczego warto jeść kukurydzę?”
Prezentujemy artykuł „Dlaczego warto jeść kukurydzę?”, który ukazał się w czasopismach: Nowoczesna Uprawa nr 9/2024 i 10/2024, Poradnik Restauratora nr ...
Artykuł „Smaki kukurydzy na Jesiennej Giełdzie Ogrodniczej w Boguchwale”
Prezentujemy artykuł „Smaki kukurydzy na Jesiennej Giełdzie Ogrodniczej w Boguchwale” autorstwa Katarzyny Sitek i Anny Moskal, który ukazał się w ...
Artykuł „Poznaj Smaki kukurydzy”
Prezentujemy artykuł „Poznaj Smaki kukurydzy” autorstwa Joanny Płotczyk, który ukazał się w czasopiśmie „Wiadomości Rolnicze” nr 10/2024.Opracowanie zostało sfinansowane z ...
Artykuł „Znaczenie kukurydzy w żywieniu człowieka”
Prezentujemy artykuł „Znaczenie kukurydzy w żywieniu człowieka”, który ukazał się w czasopiśmie „AGRO – Magazyn Ludzi Przedsiębiorczych” nr 7-8/2024 w ...
„Kukurydziane inspiracje” – wyniki I etapu II edycji konkursu na danie z kukurydzy
Komisja preselekcyjna II edycji konkursu „Kukurydziane inspiracje” w dniu 7 listopada br. wyłoniła spośród 29 zgłoszeń pięć dwuosobowych zespołów, które ...
Relacja video z Dnia Kukurydzy z PZPK – Pawłowice 2024
Serdecznie zapraszamy do obejrzenia relacji video z Dnia Kukurydzy z PZPK – Pawłowice 2024, który odbył się 12 września br ...
08.10.2024 r. Posiedzenie Zarządu CEPM
W dniu 8 października br. w trybie on-line odbyło się trzecie w tym roku posiedzenie Zarządu CEPM, które prowadził prezes ...